boxkesztyű
boxkesztyű

Úgy gondolom, nem csak azoknak lehet érdekes a téma, akik e sportot űzik, hanem azok számára is, akik csodálattal adóznak a sportnak, bár önmaguk nem húznának boxkesztyűt.

A boxkesztyű kiválasztása sok mindentől függ, ám elsősorban a súlyra, anyagra, méretre és kialakításra érdemes hangsúlyt fektetni, természetesen az igényesebbek a boxkesztyű színét is megválaszthatják.

Kezdjük mindjárt a súllyal, a kesztyű súlyát unciában mérik (oz), súlyuk szerint választhatunk 6, 8, 10, 12, 14, valamint 16 unciás kesztyűket. A súly függ viselője életkorától, súlyától, valamint magasságától is, ebből kiindulva a legkisebb súlyú boxkesztyűk a gyerekkorosztálynak javasoltak, a 10 oz kesztyűt már a juniorok viselhetik, vagyis leginkább a 18 évtől felfelé lévő korosztály, de felnőttek is bátran felhúzhatják, mert ez már versenysúly is egyben.

Természetesen edzésre a nehezebb kesztyűk is szóba jöhetnek, ám azt figyelembe kell venni, a nehezebb kesztyű keményebb edzéssel jár, ezért a nehéz kesztyű első számú követelménye a komolyabb izomzat is.

A boxkesztyű mérete változhat és ez nem csak a súly függvénye, a belső kialakítás más és más lehet a különböző kesztyűknél igazodva a változó ökölmérethez. A felpróbálása minden esetben javasolt megvásárlás előtt. A boxkesztyű mérete akkor megfelelő, ha az ökölbe szorított kézfejet nem szorítja, de nem is lötyög rajta.

A másik kérdés lehet, hogy fűzős vagy tépőzáras kesztyűt válasszunk, ha van segítség a kesztyű felhúzásánál, akkor a fűzős is szóba jöhet, ha többnyire egyedül történik az edzés, akkor a tépőzáras a megoldás. Mindenesetre a fűzős igazi klasszikus boxkesztyű hatású, előnye, hogy jobban meg lehet húzni a kézen, mint a tépőzárast.

Az, hogy bőr vagy műbőr boxkesztyűtválasztunk saját igényeinktől függ csupán, hisz ma már kiváló minőségű műbőr kesztyűt is lehet vásárolni. Webáruházunkban a boxkesztyűk széles választéka várja!