A megfelelő ruhatár összeállításánál mindig figyelembe kell venni, hogy milyen eseményekre leszünk hivatottak. Az alkalmi cipő gyakran helyet foglal a szekrényben, azonban, ha megszabadulunk tőle, akkor biztosan szükségünk lesz rá. De vajon mit értünk alkalom alatt? Lehet ez egy fontosabb megbeszélés, színházi előadás vagy vacsora.

Nem mindegy, hogy ilyenkor milyen megjelenést választunk, mivel az emberek hajlamosak idő előtt véleményt nyilvánítani a többiekről. Amennyiben nem szeretnénk telepakolni a szekrényt csicsás lábbelikkel, akkor bevethetjük az örök trükköt: a fekete alkalmi cipőket.

A fekete mindig a komolyságot és ünnepélyességet szemlélteti, így tökéletesen megfelel alkalmi cipőnek. Ez az árnyalat szó szerint mindenhez felvehető, ami segít, hogy az egyszerűbb napokon is használhassuk. Hölgyek esetében érdemes olyan kialakítást választani, aminek van egy apró sarka, mivel ez javít a megjelenésen, de nem válik kényelmetlenné. Nyugodtan válogathatunk a színek között is, de mehetünk biztosra is.