Kitűnő minőség, rendkívül magas alkoholtartalom, mégis néhány kattintást követően beszerezhető. Az abszint ár bizony elég csábítónak számít, hiszen sokan kíváncsiak arra, hogy mégis miért lengi körül misztikum ezt az egyedi italt.

Jó példa erre Van Gogh története, aki állítólag a nedű hatása alatt állt, többek között akkor is, amikor megszabadult a fülétől. Sokan különféle látomásokról számoltak be, miután egy jókora mennyiséget elfogyasztottak belőle.

Nem kell semmilyen hókuszpókuszra gondolni, elvégre nem csoda, hogy ilyen előfordult, mert elég néhány korty és bizony gyorsan a feje tetejére állhat velünk a világ.

Az abszint ár bárkinek betekintést enged ezen ital különleges világába. Érdemes elsősorban az íze miatt kipróbálni. Ami még ennél is érdekesebb, hogy a különböző nemzetek hányféleképpen fogyasztják. Természetesen minden módszer tesztelhetünk, viszont szigorúan ajánlott, hogy ezt a kísérletet ne egyetlen este alatt próbáljuk meg végrehajtani. Az abszint ár nagyjából egységesnek számít, például a whisky ellenértékével ellentétben.