Egy olyan világban élünk, ahol bizonyos pszichológiai problémák már annyira kiterjedt formában nyilvánulnak meg a társadalom tagjain, hogy szinte normálisnak tekinthetőek. A nárcizmus igen komoly mértékeket kezdett el ölteni az elmúlt néhány évtizedben, főleg a közösségi média hatására, aminek a legvégső stádiumáról még senkinek sincs semmilyen elképzelése. Hogyan illeszthető be egy ilyen környezetbe a boldogság? Ez talán a legfontosabb kérdés, ugyanis tudva vagy tudatlan, mindenki arra vágyik, hogy szeressék és egyben boldog legyen.

Az ember társas lény, ezért szüksége van az interakcióra a rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel, de ez még nem jelenti azt, hogy kifejezetten csak ez a boldogság titka. A fő probléma, hogy nincs egy konkrét recept, ami alapján meghatározható lenne ez a fogalom és érzelmi állapot, így mindenki mást gondol bele. Ez voltaképpen teljesen természetes, hiszen nem egy megfogható dolog a boldogság. Lehet valaki egyedül is az, míg más a rengeteg barátban igyekszik megtalálni.

Sajnos a média és világot irányító hatalmak nem segítenek, hanem csak mélyebbre taszítanak bennünket azzal, hogy hamis célokat tűznek ki elénk. A teljes reklámipar arra alapoz, hogy elhitesse az emberekkel a boldogság az aktuális termékekben és szolgáltatásokban rejlik. Aki már valaha megtapasztalta igazán ezt az érzést, az tudja, milyen út vezet hozzá, míg mások szüntelenül keresik, de lehet sohasem találnak rá. A válasz valahol bennünk rejlik. Ha minden kétséget kizáróan önmagunk lehetünk, talán pont az a boldogság az, amire vágyunk.

De ebben a csalfa, képmutató világban, ahol a hazugság számít értéknek és a legtöbben csak mások csodálatára vágynak, egyáltalán van esély elérni a boldogság valamelyik szintjét? A pillanatnyi örömök hajszolása nem segítenek ebben, mert csak alkalmi megoldást jelentenek. Eljött tehát az ideje, hogy befelé fordulva, a külvilágot amennyire csak lehet kizárva, feltegyük magunknak a kérdést, hogy pontosan mire van nekünk szükségünk a boldogság eléréséhez és figyeljünk a bentről érkező halk válaszra, majd törekedjünk azt elérni!