Villámhárító

A földelés minden épület esetén fontos, hiszen a nagy viharban valahogy muszáj elvezetni a magas elektromos feszültséget. Nem egyszer előfordult már, hogy a villám belecsapott a házba és emiatt elektromos tűz keletkezett. A villámhárító a zivataros időszakban elkél, hiszen a villám bárhova becsaphat, nemcsak a magas helyekre. A speciális eszközt általában a házak tetejére szokták felszerelni, ahol a legmagasabb pontja található.

A villámhárító felszerelése csak olyan szakembereknek engedélyezett, akik rendelkeznek megfelelő végzettséggel és gyakorlattal. A meteorológiai adatok szerint 2004-ben több mint 30 ezer villám csapott le. Amikor a villám lecsap egy házra, akkor a viharban is használt elektronikai berendezések is tönkremennek. A szikrázás nagyon gyakran okoz tüzet, amely elkerülhető lett volna villámhárító telepítéssel. Manapság az újonnan épült házak mindegyikére tesznek villámhárítót, így megakadályozható, hogy új elektromos eszközöket kelljen vásárolnia az építtetőknek.

Amennyiben Önt is érdekli a villámhárító telepítése, akkor tegyen egy látogatást a villamvedelem.eu weboldalra! A honlap szakértői mindenben a segítségére lesznek. Ha bármilyen kérdése van, akkor beszélje meg a szakemberekkel, hogy egyénre szabott árajánlatot tudjanak készíteni! Önt is érdekli, hogy mennyibe kerül egy villámhárító? A villámok gyakori előfordulása miatt egy komolyabb viharban, amely nyáron igen sokszor előfordul, egyáltalán nem nagy összeg az, amit a villámhárítóra ki kell adnia.

Természetesen lehet viharkárra biztosítást kötni, de azért nem árt megtenni a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ne kerüljön sor az összeg kifizetésére. A biztosítók adatai alapján elmondható, hogy a károk száma 2-3 százalékkal megnövekedett az elmúlt pár évben. Kíváncsi, hogy mennyibe kerül egy villámhárító? Ezt az információt a villamvedelem.eu honlapon is megtalálhatja. A weboldal szakértője már 15 éve foglalkozik villámvédelemmel Magyarországon, amely az Európai Uniós szabványoknak tökéletesen megfelel.