Egy falat Bali a vízparton
Egy falat Bali a vízparton

Siófok, a Balaton part legnagyobb városa, a tó déli partján fekszik, népszerű üdülőhely, kikötőváros is egyben. A város partvonala gyakorlatilag két részre osztható, a Sió csatornától nyugatra fekvő szakasz, amit a helyiek Ezüstpart néven ismernek, és a keletre fekvő szakasz, ami Aranypart néven ismert.

Az Aranyparton, a Petőfi sétányon találhatók a szállodák, éttermek nagy része, és a város szórakoztató, központi része is itt található, ahogyan a Malagarden Hotel és étterem is. A vízparti étterem különleges élménnyel kecsegtet, ráadásul a Malagarden étterem egy indonéz szigetvilágot, Balit hozza el az ide látogatók számára. Ehhez elegendő csak meglátogatni az éttermet, a különleges térbeli megoldás, amellyel az éttermet és a kertet, a balatoni víz közelségét „összemossák”, s mindezt csak hatalmas üvegajtók választanak el, ám ezek elhúzásával a tér egyszerűen megszűnik.

A kert felnőttek és gyerekek számára egyaránt felejthetetlen élményt nyújt, amit csak nyomatékosítanak a felkínált mediterrán és thai ételek, az a különleges megoldás, aminek nyomán az az érzése támad a látogatónak, hogy egyszerre van jelen a hindu vallás és a Bali kultúra.

A kertben Baliról származó kövek, különleges hatású kerti csobogók, amelyekből sem a halak, sem a vízi növények nem hiányozhatnak. A monumentális szobrok testi közelségbe hozzák a Bali ősi szobrászmesterek gondolatát, hitvilágát.

Aki egyszerre szeretne egy idegen kultúrát megismerni, és a Balaton vízpartján ebédelni vagy vacsorázni, a Malagarden étteremben mindezt egyszerre találja meg!