Az óvodai program lefoglalja a gyerekeket, a kötött és szabad tevékenységek során rengeteg élményben lehet részük. A szülők többsége viszont néha-néha megtapasztalhatja, hogy mennyire nehéz lekötni a figyelmüket.

Az ügyességi játékok gyerekeknek fogalomkörébe számos opció tartozik. Vannak a csoportos alternatívák és természetesen az egyéni változatok sem hiányozhatnak. Az almafa vonalvezető példaként egyszerű, ám ugyanakkor nagyszerű darab.

A falra szerelhető fán almák vannak, ezeket kell a kijelölt úton vezetni. Ezzel fejlődik a finommotorika, a kézmozgás. Ebből a vonalvezetős típusból többféle felsorakozik, így az egyéni igényeknek megfelelőt lehet választani. Az ügyességi játékok gyerekeknek elengedhetetlen, mivel pozitívan hat a logikus gondolkodásra.

A csavaros alternatívák a fiúk kedvenc elfoglaltságai közé tartozik. Az egész picik kaphatnak letisztultabb, szimpla készletet, míg a nagyobbak már a komplexebb összeállításoknak örvendenek igazán. Mindenesetre az ügyességi játékok gyerekeknek fantasztikus móka.