Vannak bizonyos italok, amiket nagyjából egységáron be lehet szerezni. A whiskey ár tekintetében nem tartozik ezek közé.  A szórás hatalmas.

A néhány ezer forintos kategóriától kezdve, a határ tulajdonképpen a csillagos ég. Minél régebbi, minél különlegesebb a története, annál drágább. Egy átlagfogyasztó már kitűnő italokat szerezhet be 5-10 ezer Ft között is. Általában minden gyártó többféle változatot kínál a portékájából.

Az ismertebbek közül ez főleg a Jack Daniels és a Jim Beam esetében figyelhető meg, hiszen egyre több ízesített változattal rukkolnak elő. Az igazi nagyágyút még mindig a több évig érlelt változatok jelentik.

Ezekben mutatkozik meg az ital igazi íze, amitől világszerte olyan népszerűvé váltak. A whiskey ár tehát leginkább az ital korától függ. Ez pedig minden márka esetében elmondható. A kínálatban például az olyan remek változatok is helyet kaptak, mint a 18 éves Jameson Bow Street, ami az írek egyik nagy büszkeségének számít, de az olyan ultra prémium változatok sem maradhattak ki, mint a Chivas Regal Icon.