Egy hatékony és gazdaságos rendszer kiépítéséhez gondoskodnunk a legapróbb alkatrészekről is. Nem mindegy, hogy milyen minőségben kerül felszerelésre például a zónaszelep.

Ez az apró alkatrész teszi lehetővé a rendszeren belül a folyadék áramlását vagy éppen annak elzárását. Mindezt rendkívül gyorsan hajtja végre úgy, hogy ennek ellenére sem keletkezik vízütés.

Tehát a felesleges fogyasztás ebben a tekintetben teljese ki van zárva. A költséghatékonyságát tovább növeli, hogy a motorok csak működés közben lépnek életbe, azon kívül nincs szükségük áramfelvételre.

A zónaszelep egyszerűen kombinálható a többi szeleptesttel. Mivel nincs feltűntetve az áramlási irány, ebből következik, hogy nem kötött a beszerelése. Ez korántsem jelenti azt, hogy ne lenne szükség szakemberre a rendszer felújítása vagy kiépítése közben. Viszont a munkáját is alaposan megkönnyíti, hogyha minőségi váltó- vagy zónaszelepekkel dolgozhat. A motoros meghajtással kapcsolatban további részletek olvashatóak az evohomeshop.hu weboldalon.